3 maj 2014
14:00

IFK Uppsala

Referat: Lohärads IF Röd - IFK Uppsala

Seriepremiär för Röda laget "hemma" på Vårlyckan, konstgräs Roslagsbro. Vi flyttade matchen från Björkhaga eftersom gräset inte var helt okej, snön som kom i torsdags ställde till det lite.

Alltid lika kul och intressant att möta duktiga IFK Uppsala, det är dom här matcherna som man utecklas av. Vi startade matchen mycket bra, hade bra rull. IFK hade inget framåt. Vi satt hög press och deras försvar kändes osäkra, och var stressade. Tyvärr så missade vi en del, det hade varit skönt med tidigt mål.

26:e min 1-0. Zacke får bollen mitt på plan och vänder den utåt vänster kant där Max är, Max driver framåt och slår ett inlägg in i straffområdet, där har Kalle smugit upp (från sin högerbacksplats) och tar ner bollen, passar till Robin som sätter den. Här var det nog hands på en av våra spelare.

29:e min 2-0. Jocke vinner bollen och driver fram på sin vänsterkant och slår ett hårt inlägg efter marken, som Max styr/skarvar in i mål.

39:e min 3-0. Victor slår ett långt inlägg från sin vänsterkant som Henke möter med huvudet, snygg nick i mål.

Skönt med en 3-0 ledning i halvtid över IFK. Vi var det bättre laget, vi kunde nog ha gjort något mål till. Vi missade för mycket. IFK hade inget anfall idag, de kom inte på kanterna som de brukar göra. I andra halvlek skulle vi fortsätta som i första halvlek.

52:a min 4-0. Hampus vinner bollen på mitten av deras planhalva och driver den mot höger kanten och slår en bra passning mellen deras ytterback och yttermittfältare, där Ralle kommer och slår ett hårt inlägg längst marken, som Henke möter och sätter dit den.

Första halvlek var bättre fotbollsmässigt än den andra. Vår seger var aldrig hotad, vi var det bättre laget. Skön seger. Vi jobbade bra som ett lag idag. Vi har en del saker att jobba på och det kommer vi att fortsätta med.

Vi tackar IFK Uppsala och domaren Stefan för dagens match.

Nästa gång vi möter IFK Uppsala så är det om ca 2 veckor, då handlar det om semifinal i DM, på vår hemmaplan Björkhaga, då kommer det att bli en helt annan match.